Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Bu nedenle yangın kaynaklı hayat zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu durum yangın merdiveni imalatı bağırsakin müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini soyıtlamaktadır. 

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri muhtevaermektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Soğuk'un bedeninde yapılan incelemede bile sol bacağından 1 kurşun isabet ettiği ve atardamara mevrut kurşunun hun kaybından ölüme saik başüstüneğu saptama edildi.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın yahut evgin gidişat vakalarında binalardaki insanların kolay tahliye edilmesi muhtevain Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas ivedi keyfiyet çabucak bapnın kabil olan en az hengâm kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin toplu halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve evgin hâlet önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı Yangın Çıkış Kapısı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler ortada;

Pencere yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, kadeh malzemesinden mamultır ve çoğunlukla modern binalarda kullanılır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının aracısız yapı dışına açılması gerekir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

Yangın bapsı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere gereğince projelendirilirken bayağı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanımı ve uygulamasında bazı uyanıklık edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri koca ateşe dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında mutlak kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Report this wiki page